tisdag 4 juli 2017

Allsång, typiskt svenskt?

Allsång på Skansen, Allsång på Gränsen, Lotta på Liseberg, Allsång i Sala Stadspark, Allsång på Vallby, Allsång på Kajen.... Varenda TV-kanal och varenda bonnhåla har väl en allsångskväll.

Lite töntigt ibland kanske med tramsiga allsånger på festen, men i stort tycker jag om allsånger på lite typiskt svenskt manér. Men kroka arm i "Ju mer vi är tillsammans" som man gjort alltför många gånger, det vill jag gärna få slippa. Däremot så här års våra svenska sommarschlagers, kanske nån Taube-låt och i kväll på Skansen blev det en hel del Sven-Erik Magnusson. Per Gessle med sina fina låtar och Orsa Spelmän med en riktigt, riktigt fin låt. Lättsamt och bra.

Men på typiskt svensk manér (?) en del gnäll också på programledaren och artisterna som man inte gillar. Det går aldrig att göra alla nöjda, och för ungdomar duger väl bara just deras musik. Då är det rätt skönt att vara så pass gammal att man inte behöver skämmas för att tycka att det är helt OK med en allsångskväll på Skansen. Jag blev sugen ikväll att ta mig dit nån tisdagskväll i sommar, det var så länge sen sist.

Eller varför inte en allsångskväll hemma i Västerås? Som rocksångare (nåja) har jag lite sångabstinens nu när Rock Everybody har sommaruppehåll.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar