tisdag 10 oktober 2017

Släpp taget!

Det är inte alltid att jag känner att jag förstår  "ekonomipriset till Nobels minne" och inte alltid jag gillar litteraturpristagaren, men i år var det rätt OK.

Ekonomipriset gick till Richard H Thaler som är inne på just min idé, kanske jag kunde ha fått en slant jag med. Vad sägs om mitt inlägg i söndags: "håll inte kvar vid allt gammalt. Rensa i pärmarna åtminstone. Och i källarförrådet."   Det är ju bra nära mina och Rickys teorier och nåt sånt kommer Ricky (som vi kallar honom) att säga i talet 10 december. "Och läs inte ut en tråkig bok, sälj dåliga aktier"   Att inte läsa ut tråkiga böcker ska jag ta tag i direkt, det har jag hållt fast vid alltför länge. Bra vardagsråd av Ricky, men rent ekonomiska råd och idéer blir nog lite värre, jag är så dålig på sånt. Men jag ska försöka.

Litteraturpriset då. Satt uppe en stund på nattkvisten inatt och passade på att låna hem en e-bok från bibblan till mobilen,. Det fick bli "Återstoden av dagen" där en superkorrekt butler år 1956 hamnar på sitt livs första semesterresa i bil genom England. Butlern är hyperengelsk, hyperkorrekt, hyperlojal mot chefen. Engelsmän är i det här fallet som ett annat folkslag, det kanske var lika bra att dom lämnade EU. Men fast jag bara kommit de första 20-30 sidorna så är det här helt klart en bok jag kommer att läsa ut. Nobelvinnarklass? Ja, sånt kan ju inte jag bedöma mer än att den här var lättläst och bra. Fast den än så länge egentligen inte handlar om just nånting.

Och jag blev intresserad att sätta mig in lite mer i Rickys teorier. "Släpp taget" får bli mitt nya ordspråk och höjdpunkten på årets Nobelvecka. Det kan vara bra att ta till när man inte har något att vinna på att bara hålla fast vid det gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar